Saturday, December 31, 2011

tutup buku 2011

2011 baru aje berlayar semalam,
alhamdulilah hari ni 2012 bermula,
terlalu banyak benda menyakitkan yg aku simpan buat 2011,
harap 2012 ade benda baru yg dpt aku capai,
dengan itu semua kesakitan 2011 boleh dibuang jauh perlahan-lahan.

2011 yg aku harap cuma kepercayaan dan hormat,
yg aku dapat hanye "taik",
cuba anggap "taik" itu sbg cabaran dlm perhubungan,
yakin masih ade sedikit kepercayaan,
tapi kalau da "taik" akan tetap "taik",
mugkin term"gile syg" ini mgubah "taik" jadi wangi,
tp wangi hanya luaran,
dalamanyer penuh "busuk".

hati yg sakit,
takkan pernah sesaat pun lupa,
tapi akan sentiasa senyum,
supaya yakinkan diri semuanyer ok,
dan bole kata pada diri " ko mmg kuat",
maka segala "taik" yg diberi itu dpt dimaafkan.

bynk benda yg nk diluahkan,
tapi tak satu pun diluahkan,
nk diluahkn takut dianggap lemah,
tapi mmg tak mampu nk luahkan,
hanya anggap tiada kawan yg akan paham,
berat nk diluah, berat lagi nk dirasa.

genap setahun,
1 jan 2011 semua benda bermula,
mcm-mcm aku dgr,
setiap yg kuar dr mulut indah gile,
benda semua manis,
tp lama-lama semua pahit.

tak salahkan siapa,
anggap aku seorg laki yg tak mampu mengembirkan seseorg,
tak cukup sempurna,
tak cukup bagus utk kepuasan,
bak kata seseorg aku ni " no passion n excitement",
anggap itu kelemahan aku.

tulis entry ni utk rasa lega,
ego atas kepala di buang sekejap,
utk kurangkan rasa tersumbat didada,
maka 2012 boleh sumbat dgn benda baru didada,
harap benda yg menyenangkan.

2011,
lebih pahit dan menyakitkan,
tapi masih tetap bersyukur,
masih ada ibu dan ayah,
dan nyawa sendiri.

2012,
tak perlu nk harap ape-ape,
semuanyer nampak kabur,
nk melihat bagaimana diri ni 4 atau 5tahun pun tak boleh,
cuma terima 2012 dgn tangan terbuka,
yg aku nampak hanya satu life yg pasti beza dgn dulu.

Thursday, December 1, 2011

2 perkara perlu bimbang

Jika anda bercinta
2 perkara yang anda perlu bimbang
Anda jemu dengannya
atau
Kekasih anda jemu dengan anda

Jika anda jemu dengannya, tak kisahlah
Tapi jika dia jemu dengan anda
2 perkara yang anda perlu bimbang
Dia cuba sakitkan hati anda
atau
Dia cari kekasih baru

Jika dia cuba sakitkan hati anda, tak kisahlah
Tapi jika dia cari kekasih baru
2 perkara yang anda perlu bimbang
Anda jadi benci padanya
atau
Anda tak dapat melupakannya

Jika anda benci padanya tak kisahlah.
Tapi jika anda tak dapat melupakannya
2 perkara yang anda perlu bimbang
Anda cuba melupakannya dengan bantuan bomoh
atau
Anda cuba merebut hatinya dengan bantuan bomoh

Jika anda cuba melupakannya dengan bantuan bomoh, tak kisahlah
Tapi jika anda cuba merebut hatinya dengan bantuan bomoh
2 perkara yang anda perlu bimbang
Dia jadi bodoh
atau
Dia kembali menjadi kekasih anda

Jika dia jadi bodoh, tak kisahlah
Tapi jika dia kembali menjadi kekasih anda
2 perkara yang anda perlu bimbang
Anda jemu dengannya
atau
Kekasih anda jemu dengan anda....

hahaaha..............

Sunday, October 23, 2011

Why always me?


1. wow.. 3bln tak hupdate, but pasal game semalam semangat nk hupdate. bile lagi nk menghanjing MU. peluang menghanjing ini takkan disia-siakan ye dok?

2. tak pyh nk ngungkit score board. entry ni about game last nite. nk ckp score board tunggu abis season. 6 goals. EAT THAT!

3. Ramai MU sakit butthurt. Wall and status di FB haram nk update. come guys! win and lose like a man,so take it like a man and EAT THAT like a man.

4. Why is always u balotelli..hahaha..ini org EAT ape uh?

5- aku rasa bala kalau PM ajak rakyat menonton bersama-sama. mlm tadi 6 kali tepuk dahi. itu trademark PM kite kalau kalah. if kalah pilihanraya, trademarknya wallahualam!. last time ajak tgk bersama rakyat, tapi kena tiaw dgn Barca. now, PM kite akan berpikir ENAM kali nk ajak menonton bersama di rumah PM. EAT THAT!

6- last nite game was like all EPL Teams Vs MU.gile epic. yes, now u can see how much other teams in hatred to MU yg bongkak!.. game was fucking disaster for old trafford. 6 goals @ home. bukan 2 dan bukan 3. ambik ko 6. EAT THAT!

7- Sir Alex Ferguson described Manchester United's 6-1 derby defeat by City as the "worst result in my history" and United's "worst ever day" - EAT THAT!

8- Chelsea kalah dgn MASQPR? ade aku kisah?!

Tuesday, July 12, 2011

Abdul Majid Zakaria

Jid,
pukul 12.30mlm ila sms aku, inform ko da critical dan dimasukan ke icu,
dan minta bnykan berdoa kesihatan ko,
selang berapa minit azim call aku, plan jumpa di gleneagles,
dlm perjalanan sorg-sorg aku yakin ko mesti pulih punyer,
last 2days visit ko da makin ok, bole makan n bercakap sket-sket.

Jid,
aku pikir nk jadi jantan yg kuat depan ko, tak akan menangis punyer,
dulu ko kata aku ni hati kering, susah menangis, sb tu tak pernah bercinta,
ko kata bile org buat taik, aku just diam n buat dek,
ko suruh aku lembutkan sket hati tu..haha!!
aku kn da ckp dgn ko,
aku hanya menangis depan org yg betul aku syg.

tapi Jid,
sorry aku tak kuat,
aku menangis bile depan ko, menangis mcm pondan,
aku sakit tgk ko sakit, aku syg ko sb tu aku menangis,
ko kwn terbaik, a good brother.

Jid,
masa sampai aku tak tau nk jumpa sape,
aku nampak ila tp aku kelu, ape lg kata semangat aku nk bagi jid,
mungkin dia penat menangis n tak penah putus asa,
dia cukup tabah,kuat, isteri yg tabah, ko beruntung jid.

Jid,
aku nampak anak ko,
umur 2thn stengah, ape la yg dia tau,
mungkin da besar nanti akan tanya bapak dia macam ne dulu?
aku gerenti, dia akan bangga bile org bercerita pasal ko.

Jid,
mak ko n ila tak penah berenggang dgn ko,
mak ko berulang2 berbisik kalimah syahadah kt telinga ko,
ayah ko n adik bradik ko tgh baca yassin,
yg lain ramai kt luar setia menunggu ko pulih,
semua syg ko jid.

aku nampak azim n wife dia,
dia kata ko da truk,jantung dah lemah, xde respon to medication,
life support anytime bole bukak since doc kata no hope n bnyk bdoa,
GTHell...sape dia nk tentukan hidup org.

jid,
aku kesal sgt tak dtg masa ko kawin,
tapi ko tak ambik hati,
ko slalu ajak main futsal dgn membe ko,aku bg bnyk alasan,
kwn ko pro, aku ni ayam kg jer..ahak!!
aku MBS sentul n ko la Salle sentul, musuh tradisi zmn skolah,
tp kite dua relax jer,
mane aku nk cari kwn mcm ko,
ko sorg je kwn zmn skolah yg paling rapat yg aku ade.
kwn lepak time aku betol2 xde kwn, sorry jid,
ko sorg je kwn baik aku yg tau n paham aku ni sbenarnya mcm ne,
ko relax jer mcm biasa bkwn dgn aku,
sblm n selepas kawin pun masih contact-contact lepak mcm biasa.

12th July 2011. 2.40am,
ko da takde jid, nafas ko pun da xde,
life support kena tarik,
aku terima ko da takde,
xde lg la teman mlepak di Nz curry house wangsa maju
tp rindu kt ko tu takkn ilang,
azim kata org baik pergi dulu, so aku bajet yg last aku..haha..damn! tak kelakar


Abdul majid Zakaria
you are a good friend and brother....
Al-fatihah.

Friday, July 1, 2011

sisi gelap 2.0

sometimes i'm too tired of being a strong person,
hiding my sadness by my fake smiles,
keeping my tears by my joyful actions,
saying my i'm ok but im not,
pretending i don't care when i really care,
showing i'm happy but deep inside was hurting badly.

telling the truth,
i was in my lowest point for this last few mths,
all this while is all by myself,
believe, its just matter of time,
plus thank to my ernomous ego.

it's not easy to be "me",
you think you know "me",
but you don't......





updated via smartphone@blackberry




Monday, June 20, 2011

happy feet..

all of my friends,
I can say most of them are married,
some of them are getting married,
and the rest of them are planing to get married,
they are all happy,
pursuit it happiness for eternity.

about me,
still remain the same,
still for the 1st time you saw me,
still the same "old me",
but...I'm very happy for them and their marriage life :)


Tuesday, June 14, 2011

My two cents

I don't do gossips in office,
I don't entertain politics,
I don't have a racist kind of attitude,
I please everyone here,
equally with no double-standard.

Then, I classified myself as an independent team player who don't bother to smile and say "hi", "good morning", "bye", "see you tomorrow" on every single time i passed upon everyone desks. Not that i' m lacking any communication skill required in this department and neither i' m arrogant.The reason is i don't want to get involve with "mulut longkang" team whenever i'm free.

Take note for yourself, Please define correctly that "not to be hypocrite" and "mulut longkang" are different meaning anyway. noted..my 2cents and everyone has a free right to raise any opinion.

Here, i love to rush things on dateline date. I believe that is when my hidden potential truly revealed..Bos, please utilise me!!